Френското крило на "Байерн" Франк Рибери ще пропусне мачовете на тима до края годината заради контузия. Полузащитникът е увредил външна връзка на лявото коляно по време на гостуването на шампионите на "Херта" (2:2).

Рибери е вторият футболист на баварците след вратаря Мануел Нойер, който ще пропусне остатъка от полусезона заради травма.

Полузащитникът напусна терена в 60-ата минута на мача, след като не успя да достигне подаване на свой съотборник. От щаба на "Байерн" се опасяваха, че французинът е скъсал кръстни връзки на коляното, което щеше да го извади от игра до края на сезона.

Рибери, който през април ще навърши 35 години, има договор с баварците до края на сезона. Високата заплата от 12 милиона евро, напредналата възраст и честите контузии могат да накарат ръководството на "Байерн" да не предложи нов контракт на французина.

Шампионите на Германия имат практика да предлагат едногодишни договори на футболистите над 30 години. Рибери е в "Байерн" от 2007 г. и неколкократно е заявявал, че иска да завърши кариерата си при баварците.

Шампионите направиха нова грешна стъпка, след като за втори пореден път изпуснаха преднина от два гола в Бундеслигата. Гостуването на "Херта" беше първият мач след уволнението на Карло Анчелоти. Двубоят беше воден от бившия играч и помощник-треньор Вили Саньол.

Ръководството на "Байерн" обяви пред германските медии, че ще намери постоянен треньор след паузата за националните отбори.

Сред вариантите за поста са бившият треньор на "Борусия" (Дортмунд) Томас Тухел и младият специалист на "Хофенхайм" Юлиан Нагелсман.

Дневник