Нападателят на "Челси" Алваро Мората ще бъде извън игра от един до два месеца заради контузия, съобщава Би Би Си. 24-годишният футболист е диагностициран от лекарския щаб на испанския национален отбор с миофасциална травма от втора степен. Става въпрос за възпаление в меките тъкани на бедрения мускул.

Мората игра едва 35 минути при домакинството на "Челси" срещу "Манчестър сити" през уикенда. В края на първото полувреме той се хвана за задната част на бедро и не можа да продължи срещата. Липсата му имаше негативен резултат върху играта на лондончани, които загубиха двубоя с 0:1.

Нападателят ще пропусне последните два мача на Испания от световните квалификации срещу Албания и Израел. От щаба на "Челси" се надяват, че 24-годишният футболист ще се завърне в игра за дербито с "Манчестър юнайтед" на 5 ноември.

Мората беше най-скъпата покупка за лондончани през лятото, като сините платиха 75 милиона евро на "Реал" (Мадрид). Испанският нападател веднага се превърна в ключов играч за "Челси" и любимец на публиката на "Стамфорд бридж".

Той е водещият голмайстор на тима със седем гола в девет мача във всички турнири. Мората записа и две асистенции в срещите на сините до момента.

Дневник