Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов призова за повече оптимизъм преди последното домакинство в световните квалификации. Българите, които записаха четири победи в досегашните си четири мача в София, посрещат лидера в група А Франция в събота.

Три дни по-късно националите ще гостуват на Люксембург. Два кръга преди края на квалификациите те са четвърти с 12 точки, като изостават с една точка от Холандия, с четири от Швеция и с пет от Франция.

"В тези два мача ще се постараем да вземем максимума, така че нека да не ни отписва никой. Аз смятам, че накрая може да стане въртележка. Досега изненади в групата не липсваха", каза Попов на пресконференция. Преди това селекционерът Петър Хубчев заяви, че думата "класиране" не се споменава, откакто той води отбора.

Според Попов българските футболисти могат да съжаляват за загубата от Холандия миналия месец, защото не са се възползвали от психологическото предимство след добрия си мач с Швеция. "Излязохме с по-голям респект от необходимото, започнахме да играем чак след 0:2 и беше много трудно да се върнем в мача", обясни нападателят.

За възможна изненада предупреди и Симеон Слачев. Според полузащитника на "Лехия" (Гданск) в подобни мачове се случват неочаквани резултати и фаворитите често изпускат точки.

"Най-логично е да ни победят, но не мисля, че логиката играе роля във футбола. Нашата рецепта е много борба и да не се предаваме до края. Люксембург показа как се действа срещу Франция", каза Славчев.

Според вратаря Пламен Илиев в българския отбор не трябва да има никакво притеснение преди мача с французите. "Излизаме да играем и да дадем всичко от себе си. Вярно е, че съставът на Франция е доста стряскащ като имена, но няма от какво да се плашим."

Dnevnik.bg