Президентът на Русия Владимир Путин призна, че има известни закъснения около подготовката за световното първенство по футбол през 2018 г. Според него обаче те не са застрашителни и страната ще бъде отличен домакин на най-големия футболен форум.

"Забавянията в програмата за подготовка на световното са неприемливи. Нивото на подготовка обаче е доста задоволително", каза Путин днес на среща със водещи спортни ръководители, местни управници и изтъкнати състезатели.

"Все още има някои закъснения. Няма обаче нищо критично, нищо толкова страшно не се е случило", допълни президентът на Русия. По думите му "не трябва да се отпускаме, защото няма да си свършим напълно работата".

"Трябва внимателно да наблюдаваме всеки аспект от работата. Както винаги съм казвал, най-трудно е да се решат задачите във финалната фаза на подготовката, защото тогава си казваме, че всичко вече е свършено. Докато не решим и последния въпрос, значи не сме готови", каза още Путин.

Той допълни, че ще приеме работата за свършена не когато стадионите бъдат построени, а когато и всичко около тях е готово. "Не трябва да има пустеещи земи, локви, строителни отпадъци. Всичко трябва да е стане удобно и приветливо за хората", завърши руският държавен глава.

Световното първенство в Русия ще се проведе от 14 юни до 15 юли в единадесет града - Москва, Санкт Петербург, Казан, Нижни Новгород, Саранск, Калининград, Волгоград, Екатеринбург, Самара, Сочи и Ростов на Дон.

Dnevnik.bg