Григор Димитров се изправя срещу Хуан Мартин дел Потро във втория кръг на тенис турнира от категория "АТП 500" в Пекин. Двубоят между българина и аржентинеца е четвърти в програмата на централния корт и ще започне около 14.30 ч.

Първи на корта в 7.30 ч. излизат поставеният под №8 Ник Кириос и четвъртфиналистът от Australian Open Миша Зверев. Вторият мач за деня противопоставя румънката Моника Никулеско и китайката Шуей Пън. Не преди 11.00 ч. ще започне най-интригуващият двубой от втория кръг при жените - Симона Халеп срещу Мария Шарапова.

Димитров, който игра финал в Пекин през 2016 г., ще играе за седми път срещу Дел Потро. Аржентинецът е сред най-неудобните му съперници. Българинът загуби първите пет срещи помежду им, преди да прекъсне серията с победа в осминафиналите на тазгодишния "Мастърс" в Синсинати. Той спечели с 6:3, 7:5, а впоследствие вдигна първия си мастърс трофей.

Двамата играха още веднъж през 2017 г. - в първия кръг на мастърса в Париж, когато аржентинецът направи обрат за успеха с 3:6, 6:2, 6:3. Две от победите му дойдоха през миналата година - с 6:4, 7:5 на полуфиналите в Стокхолм и с 6:4, 6:2 на старта в Щутгарт. Другите им два мача са от 2013 г. - 3:6, 6:3, 6:4 на осминафиналите в Париж и 6:4, 6:4 в битката за място на финала в Ротердам.

Букмейкърите дават предимство на Дел Потро в предстоящия сблъсък. Залози за негов успех се приемат при коефициент 1.57 (в bet365). Шансовете на Димитров са оценени с 2.25.

"Да играеш срещу Димитров още във втория кръг не е никак лесно. Той е много добър и мисля, че е един от фаворитите за титлата. Този мач спокойно можеше да бъде четвъртфинал или дори полуфинал, но трябва да играем един срещу друг по-рано", каза Дел Потро след победата си над Пабло Куевас в първия кръг.

Димитров стартира с труден успех в три сета срещу намиращия се в отлична форма Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина, който наскоро спечели първата си титла при професионалистите.

Това беше 35-ата победа на българина в 50-ия му мач на сингъл този сезон. Той спечели три титли през годината - в Бризбейн, София и Синсинати. Дел Потро, който преследва първия си трофей за сезона, има 23 победи и 12 загуби през 2017 г.

Програмата за деня

Централен корт:
Ник Кириос - Миша Зверев (в 7.30)
Моника Никулеску - Шуей Пън
Симона Халеп - Мария Шарапова
Григор Димитров - Хуан Мартин дел Потро (не преди 14.30)
Агниешка Радванска - Дария Касаткина

Корт "Лотус":
Йелена Остапенко - Сам Стоусър (в 7.30 ч.)
Душан Лайович - Стив Дарси
Роберто Баутиста Агут - Аляж Бедене
Елина Свитолина - Ашли Барти (не преди 13.30 ч.)

Dnevnik.bg