Ръководството на Националната баскетболна асоциация (НБА) и Асоциацията на играчите обяви във вторник, че от този сезон влиза в сила нов формат за Мача на звездите. От 2018 г. вече няма да има традиционния сблъсък между Източната и Западната конференция.

От 1951 г. двете конференции излъчват най-добрите си играчи, които след това се изправят едни срещу други. Последният мач в този формат беше в Ню Орлийнс през февруари, а тима на Запада победи със 192:182. В исторически план Източната конференция е с повече победи – 37 срещу 29.

В следващото издание на Мача на звездите капитаните на двата отбора ще избират между 24-а, които са селектирани първоначално от фенове, медии и играчи. Капитаните ще са съответно двамата, които са получили най-много гласове във всяка конференция от феновете. В списъка от 24 играчите ще са разделени на титуляри и резерви.

През миналата година с най-много гласове бяха Леброн Джеймс за Източната конференция с 1 893 751 и Стеф Къри за Запада с 1 848 121.

"Това е страхотно и се радвам, че играчите и Лигата взеха решение да направят Мача на звездите още по-атрактивен. Нямам търпение да дойде време за това шоу", каза президентът на Асоциацията на играчите Крис Пол.

Изборът на треньорите остава непроменен. По традиция този, който има най-добър процент и не е водил Изтока или Запада през миналата година бива избиран. Срещата ще се играе в "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис на 18 февруари следващата година.

Dnevnik.bg