Нападателят Валери Божинов се раздели с 13-ия клубен отбор в кариерата си "Лозана". Бившият национал издържа само 97 дни в Швейцария, след като подписа с тима на 30 юни, а сега е прекратил договора си по взаимно съгласие, информира "Дарик". Той е постигнал договорка с президента на тима да получи три заплати като обезщетение.

"Лозана" остана на предпоследното девето място в швейцарската Суперлига миналата година, като завърши с 35 точки - с пет пред изпадналия "Вадуц". Отборът запази мястото си в елита. През настоящата кампания тимът се намира на деветата позиция след 10 срещи с актив от 10 точки.

Божинов записа седем срещи за "Лозана" в Суперлигата, като не отбеляза нито един гол.

Контрактът на 31-годишния Божинов с "Лозана" беше до лятото на 2019 г. Той премина в Швейцария като свободен агент, след като преди това игра за втородивизионнния китайски "Мейджоу хака".

Престоят му в Далечния Изток също не беше много дълъг. Той подписа с "Мейджоу" през февруари, а в края на юни вече беше свободен агент.

"Просто почувствах, че това не е моето място. Чисто футболно говорим. Финансовата гледна точка няма какво да я коментираме. Ако човек си мисли, че отива в Китай, за да играе футбол, това е една голяма заблуда. Ако отива за пари и да си осигури бъдещето, това е мястото. Въпреки, че съм чужденец, получих страшно много пари", каза той пред "Дарик", когато напусна Китай.

По информация на "Дневник" Божинов ще поддържа форма с бившия си тим "Партизан". Възможно е да тренира и с "Левски", където също прекара известно време, а в София има апартамент.

В кариерата си нападателят е играл още за "Лече", "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър сити", "Парма", "Верона", "Виченца", "Спортинг" (Лисабон) и "Тернана". До момента той има най-много мачове за първия си отбор "Лече", а след това се нарежа сръбският "Партизан".

Дневник