Лозана" определи трансфера на Валери Божинов за несполучлив. Оценката беше дадена в съобщението, с което швейцарският клуб обяви в сайта си, че се разделя с българския нападател.

От отбора посочиха, че 31-годишният футболист сам е поискал договорът му да бъде прекратен. Ръководството се срещнало с него и с представителите му и се е съобразило с желанието му. Уточнява се, че не е имало никакви противоречия между двете страни.

"Божинов" пристигна в клуба преди три месеца с договор до юни 2019 г. След само девет официални мача и един гол нападателят си тръгва.

"Той дойде с впечатляваща биография и с голямо желание да възроди кариерата си в Европа след спорния опит в Китай. В крайна сметка преминаването на Валери Божинов в "Лозана" може да се смята за неуспешно с оглед предварителните очаквания", обявиха от клуба и благодариха на играча за уважението му.

Божинов каза, че треньорът на "Лозана" го е подвел. Въпреки това той търси вината в себе си.

"Треньорът ми звънеше непрестанно, за да премина в "Лозана". След това не стартирах добре и започна да ме оставя на пейката. Тази роля не ме задоволява. Преминах в този тим, за да играя редовно. Не съм сърдит на никого. Търся вината в себе си. Ръководството на "Лозана" е коректно с мен, за което им благодаря", каза Божинов, цитиран от "Гонг".

Футболистът добави, че би се радвал да тренира с "Левски" под ръководството на Делио Роси.

Дневник