Най-добрият български колоездач в последните години Николай Михайлов подписа с френския отбор "Делко Марсилия", обявиха от тима. Михайлов, който е на 29 години през последните шест сезона караше за полския CCC.

"Новото ни попълнение Николай Михайлов е добре известен във Франция, където започва кариерата си като аматьор с "Мартиг Спорт" и "АVC Ай-ен-Прованс". Той е добър състезател, универсален колоездач, който има победа в "Сибиу тур" през 2016 г.", съобщават от "Делко".

Във френския отбор Михайлов се събира с българския специалист Христо Зайков, който е спортен директор в отбора. Роденият в Свиленград колоездач е двукратен шампион на България в общия старт и трикратен в бягането по часовник.

Най-големият успех в кариерата му досега е участието в Обиколката на Италия през 2015 г. Тогава той участваше в много от откъсванията, но не можа да се поздрави с етапен успех. Българинът завърши на 129-то място в генералното класиране.

Михайлов е вторият българин, който кара в една от трите големи обиколки след Данаил Петров, който участваше във "Вуелта Испания" през 2012 г.

Тимът на "Делко Марсилия" е отбор с про континентален статут, или второто ниво на колоездачните състави след тези от световния тур. На това ниво всички състезатели са професионалисти, а често отборите от про континенталния тур са канени в обиколките от световния тур. В състава на френския тим за следващата година е привлечен и състезал от про тур системата – Хавиер Морено от "Бахрейн Мерида", който участваше и в трите големи обиколки през този сезон. 

Дневник