Хари Кейн донесе драматична победа на Англия над Словения с 1:0 на "Уембли", която класира Трите лъва за световното първенство в Русия. Капитанът на англичаните донесе успеха в 94-ата минута, след като засече центриране на бившия си съотборник в "Тотнъм" Кайл Уокър.

Англия има седем победи и две равенства и не може да бъде изместен от първото място в група F.

Нападателят, който е само на 24 години вкара 11-ия си гол за Трите лъва в своя 22-и мач.

"Това е страхотен момент, много сме щастливи. Определено показахме търпение и заслужавахме да вземем трите точки. Подаването на Кайл беше страхотно и аз бях задължен да вкарам. Вече няма лесни мачове, но най-важното е, че сме на световното първенство, работихме много и ще продължаваме", каза Кейн след края на мача.

Успехът не дойде никак лесно за Англия, след като през първото полувреме Словения игра доста по-добре. Гостите дори имаха претенции за дузпа, след като Джо Харт повали Йосип Иличич в наказателното поле.

Футболистите на Гарет Саутгейт не бяха достатъчно агресивни и се придвижваха бавно в средата на терена, което не донесе никаква изненада за гостите.

След почивката Англия вдигна оборотите и стигаше лесно до положения. Най-изгодните бяха на сметката на Рахим Стърлинг, който два пъти беше близо до гол. И при двата случая обаче капитанът на Словения Бостиан Цезар се намеси решително. В първия момент изчисти топката пред вратата, след като стражът Ян Облак беше прехвърлен. Малко по-късно бранителят изби с пета удар на Стърлинг, който със сигурност влизаше в мрежата.

В края на мача Словения също имаше някои добри шансове, но Джо Харт се намеси отлично. Пет минути преди края той първо парира удар на резервата Тим Матавж, а после и удар на Иличич. Отличните намеси на Харт му донесоха и наградата за играч на мача.

В даденото шестминутно продължение Англия показа по-здрави нерви и спечели. В четвъртата му минута Уокър пресече пас на вратаря Облак, напредна отдясно и подаде за Кейн, който от няколко метра нямаше как да сгреши – 1:0.

В другия мач от групата също имаше драма. Шотландия надви Словакия с автогол на Мартин Шкъртел в 89-ата минута. Преди последните срещи шотландците са втори със 17 точки, а Словакия има 15. Четвърти е Словения с 14.

На 8 октомври Англия гостува на Литва, Словакия приема Малта, а Словения е домакин на Шотландия.

Дневник