Григор Димитров се изправя срещу испанеца Роберто Баутиста Агут в третия си мач от тенис турнира от категория "АТП 500" в Пекин. Световният №13 и българина откриват програмата на корт "Лотус" в 7.30 часа българско време.

Димитров достигна до четвъртфиналите след два много трудни мача. Първо надделя в три сета над 40-ия в света Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина – 6:1, 3:6, 6:3, а след това се справи и с Хуан Мартин дел Потро със 7:6 (6), 7:5. Съперникът му победи представителя на домакините Жанг 6:1, 6:3 и после словенеца Бедене, който се отказа при 6:0 и 4:0 във втория сет.

"Не успях много да видя от мача му (с Аляж Бедене). Опасен съперник е, но не трябва да подценяваш никого. Първите ми два мача вече бяха срещу качествени играчи. Трябва да гледам от моята страна и да съм съсредоточен", каза Димитров преди мача си с Баутиста Агут.

Двамата ще се изправят един срещу друг едва за трети път, като в досегашните си две срещи са записали по една победа. И двата мача обаче са доста отдавна, успехът на Баутиста Агут е през 2008 г. в турнир от сериите "Фючърс" на червени кортове. Тогава испанецът побеждава едва 17-годишния Димитров в родината си със 6:4, 4:6, 6:2.

През 2010 г. българинът побеждава Баутиста Агут на твърди кортове в Орлеан, Франция с 3:6, 6:2, 7:6 (6).

Григор Димитров защитава участието си на финал в Пекин от миналата година, когато отстъпи в спора за титлата на Анди Мъри. Той продължава битката си за класиране на финалния "Мастърс" турнир в Лондон, като обяви, че това е основната му цел за годината.

Двубоят между Димитров и Баутиста Агут ще бъде предаван по "Мтел спорт 1".

Програма за петъчния ден
Корт "Лотус" (мачовете започват в 7.30 ч.)
Григор Димитров – Роберто Баутиста Агут
Йелена Остапенко – Сорана Кърстя
Ник Кириос – Стив Дарси
Мирза/Пън – Синякова/Стрицова

Корт Национален стадион (мачовете започват в 7.30 ч.)
Симона Халеп – Дария Касаткина
Рафаел Надал – Джон Иснър
Барбора Стрицова – Квитова
Андрей Рубльов – Александър Зверев
Елина Свитолина – Каролин Гарсия

Дневник