Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Пекин. Българският тенисист победи със 7:6 (5), 4:6, 6:2 Роберто Баутиста Агут.

В следващия кръг третият в схемата очаква победителя от мача между водача в световната ранглиста Рафаел Надал и Джон Иснър.

Димитров изигра третия си мач с Баутиста Агут, като вече има две победи и една загуба. Срещата беше оспорвана, но финалистът от миналия сезон успя да постигне целта си.

В първия сет българинът имаше превъзходство на начален удар, като се представи по-добре на втори сервис. Той по-лесно стигаше до възможности за пробив, но се възползва само веднъж.

Димитров проби в петия гейм, но веднага след това с единствената си възможност в сета испанецът върна пробива. Последваха бързи сервис-геймове и сетът отиде в тайбрек.

В него двамата си размениха по няколко мини пробива, като с последния българинът спечели със 7:5 точки.

Във втория сет Димитров стоеше стабилно в сервис-геймовете си с изключение на този в седмия гейм. Тогава хасковлията поведе с 30:0, но Баутиста Агут направи обрат и с втората си възможност в мача направи втория си пробив. Този път той се оказа решаващ - българинът не намери отговор и съперникът му спечели сета, за да изравни.

Баутиста Агут имаше големи проблеми със сервиса в третия сет и това се оказа проблем. Той спечели едва 33% от разиграванията при вкаран първи сервис спрямо 80% за Димитров. Българинът улови колебанията при съперника си и се възползва.

Най-напред той запази спокойствие и от 15:40 при свой сервис в третия гейм направи обрат и се спаси от пробив. Веднага след това нанесе психологически удар с пробив на нула.

Българинът поддържаше преднината си, а в края направи нов пробив, за да спечели мача.

Dnevnik.bg