Водачът във Формула 1 Люис Хамилтън постигна най-доброто време във втората тренировка преди Гран при на Япония. Под проливния дъжд на "Сузука" само петима пилоти завършиха тренировката с официално време.

След като стартът беше отложен, Хамилтън се оказа най-бърз с 1:48,719 мин. Той изпревари с 0,799 секунди французина Естебан Окон, който кара за "Форс Индия".

Съотборникът на Окон - Серхио Перес, и двамата пилоти на "Уилямс" Фелипе Маса и Ланс Строл бяха останалите трима пилоти, които завършиха със състезателно време във втората тренировка.


"Беше интересен ден. Колата я чувствах много по-добре, отколкото в Малайзия. Доволен съм, че имахме суха сесия в първата тренировка", каза Хамилтън.

"Във втората ни засипа огромен дъжд, но най-важното е да изляза от пистата с ясното усещане какво е трасето и да видя как ще се държи колата. Смятам, че е по-добре отколкото в Малайзия", заяви англичанинът.

Той пробва новия аеродинамичен пакет. След като в първата тренировка остана втори след Себастиан Фетел от "Ферари" заяви, че болидът на "Мерцедес" отново е конкурентен.

Хамилтън има две победи на "Сузука" от 2015 и 2015 г., а преди година остана втори след Нико Розберг. Англичанинът е първи с 281 точки, следван от Фетел с 247 и Валтери Ботас с 222.

Dnevnik.bg