Юп Хайнкес е новият треньор на "Байерн", обявиха баварците в сайта си. Договорът на 72-годишния специалист е до края на сезона, като влиза в сила от понеделник.

Хайнкес заменя на поста Карло Анчелоти, който беше уволнен преди седмица след загубата с 0:3 от ПСЖ в Шампионската лига. Вили Саньол, който води баварците в последния мач срещу "Херта", ще преустанови досегашната си роля като помощник-треньор.

"Това не е завръщане, а акт на приятелство. Дължа много на "Байерн" и имам добро предчувствие. Не бих се върнал в друг отбор на света, защото имам любовна афера с "Байерн". Щабът ми и аз ще работим, за да покажем на феновете ни отново успешен футбол", каза Хайнкес пред клубния сайт.

В сряда вечерта немските медии обявиха назначаването му при баварците за сигурно, но не последва официално изявление от шампионите.

Според информацията забавянето се е получило, защото Хайнкес е поискал да се събере с помощник-треньора Петер Херман, с когото работеше в "Байерн" от 2011 до 2013 г. Херман беше начело на втородивизионния "Фортуна" (Дюселдорф) от 2015 г.

Хайнкес се оттегли от "Байерн" през 2013 година, и обяви, че прекратява кариерата си. Под негово ръководство баварците спечелиха единствения си требъл в историята - титла и купа в Германия и триумф в Шампионската лига.

Това ще бъде четвърти престой за германския специалист начело на отбора след 1987-91, 2009 и 2011-13 година.

Дневник