Румънката Симона Халеп е новата водачка в женската тенис ранглиста. Тя победи Йелена Остапенко с 6:2, 6:4 за час и 15 минути в полуфиналите в Пекин и от понеделник ще бъде №1.

Халеп е 25-ата различна тенисистка в историята, която се изкачва до върха на ранглистата и първата румънка. Тя ще измести от първата позиция Гарбине Мугуруса, кяото прекара там четири седмици. През последните месеци Халеп беше много близо до първата позиция, но се размина с изкачването на върха.

От началото на 2017 г. начело в ранглистата бяха последователно Серена Уилямс, Анжелика Кербер, Каролина Плишкова и Мугуруса.


"По принцип съм много нервна, но в този мач бях много спокойна и знаех какво точно трябва да правя, контролирах се. Изкачването на върха в ранглистата е сбъдната мечта, със сигурност не мога осъзная на 100% какво съм постигнала. Това е най-добрият момент в моя живот и искам да го задържа възможно най-дълго", каза Халеп.

На финала в неделя румънката ще спори с представителката на Франция Каролин Гарсия. Тенисистката, която е №15 в ранглистата стигна до битката за титлата, след като се справи с Елена Свитолина, Ализе Корне и Елис Мертенс от Белгия.

Dnevnik.bg