Бившият футболист на "Барселона" Неймар се е обърнал към Европейската футболна централа (УЕФА) с искане каталунците да бъдат извадени от Шампионската лига, съобщава "Ас". Неговите адвокати са го посъветвали за подобни действия, след като от "Барселона" още не са му превели 26 млн. евро, за които той претендира.

Бонусът от "Барселона" стана обект на спор между двете страни. Нападателят, който се откупи за 222 млн. евро, за да премине в ПСЖ, твърди, че парите му се дължат, заради удължаването на договора си с "Барселона" през миналата година.

Контрактът беше до лятото на 2021 г., но Неймар не го изпълни.

Отношенията между каталунците и бразилския нападател се превърнаха в истинска сага. Първоначално от "Барселона" обявиха, че ще го съдят за 8.5 млн. евро за нарушения по договора му.

"Барселона" предприе тези действия в защита на интересите си, след като договорът на Неймар беше прекратен само няколко месеца след сключването му", гласеше съобщение на клуба в края август.

Каталунците обявиха, че се чувстват засегнати от това, че бразилецът избра да се откупи сам и да премине в Париж, а не да изпълни договора си.

Ден по-късно Неймар отговори, че е много изненадан от бившия си клуб. В становището се казва, че на свой ред футболистът изисква изплащането на премия от 26 млн. евро от каталунците.

Фирмата, в която 50% от акциите държи бащата на играча, твърди, че Неймар е изпълнил напълно договора си с "Барселона" до прекратяването му. Адвокатите на нападателя на ПСЖ подготвят защитата по делото. Успоредно с това "са направени постъпки пред компетентните органи" за това Неймар да получи втората част от бонуса, предвиден при подновяването на договора си. На 31 август играчът е трябвало да вземе 26 млн. евро.

Dnevnik.bg