Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан изрази задоволството си от успеха с 1:0 над България, но не и от представянето на своя тим. Опитният треньор определи двубоя като много тежък за Франция, който футболистите му са успели да измъкнат и с малко характер в края.

"Това беше един труден мач, в който имаше много грешни отигравания. В началото вкарахме, бяхме много уверени и създадохме много положения, но пък през второто полувреме не стояхме добре. Българите също имаха един отличен шанс, но за щастие Лорис се намеси", каза Дешан.

Според него след почивката ключово се е оказало увеличаването на агресията от българския отбор, което е позволило на домакините да изглеждат по-добре на терена.

"Очаквах, че през втората част българите ще предложат битка и така стана. Съперникът ни затрудни доста, защото беше агресивен още от нашето наказателно поле. Това обаче не е оправдание за нашата слаба игра, загубиха се връзките между линиите ни и нямахме положения, но най-важна остава победата. Първи сме и от нас зависи да останем на това място", каза Дешан.

В последния си мач с Беларус у дома, "петлите" се нуждаят от победа, за да се класират директно за световното първенство.

Междувременно Дешан стана селекционера с най-много победи начело на тима. Той записа 42-и успех в своя 68-и мач с Франция. Дешан, който пое отбора през 2012 г., изпреварва Мишел Идалго и Раймон Доменек, които имаха по 41. Процентът на успехи на Дешан остава много висок, почти 68%.

Dnevnik.bg