Доста самокритични бяха футболистите от френския национален отбор след победата с 1:0 над България. Играчите на Дидие Дешан сами изтъкнаха факта, че не се изиграли добър мач, но са спечелили благодарение на ранния гол на Блез Матюиди.

"Върху нас имаше напрежение след победата на Швеция, така че трябваше да спечелим на всяка цена. В началото се представихме добре, но след това нямахме добър контрол над топката. Това определено беше мач за мъже и аз се радвам, че го спечелихме, това е важното", каза след двубоя капитанът Юго Лорис.

Голмайсторът Матюиди отчете факта, че Франция е първият отбор, който побеждава България в София от повече от две години: "Те са силен домакин и играха добре, но ние не бяхме на обичайното си ниво".

Най-критичен беше най-младият във френския състав – Килиан Мбапе. Нападателят на ПСЖ не остана доволен от своето представяне, като нямаше нито един шанс в двубоя.

"Не се гордеем от начина, по който играхме. Аз не си закривам очите и не се крия, знам че не направих добър мач, определено имаме късмет, че спечелихме. Извинявам се и на феновете, за които едва ли е било приятно да ни гледат как се мъчим по терена", обясни Мбапе. "Поздравления и за Юго, който спаси много опасно положение в много важен момент и не позволи да ни изравнят", добави нападателят.

Голямата звезда Антоан Гризман потвърди думите на партньора си в нападението, изразявайки мнение, че Франция е трябвало да вкара втори гол. "Не биваше да си усложняваме мача, но просто не бяхме достатъчно добри в нападение, нямахме ситуации да вкараме втори гол, с което да си улесним и срещата".

Доста по-разнопосочни мнения имаше в българския състав, като повечето футболисти имаха различна гледна точка за случилото се на терена.

"Мисля, че на моменти надигравахме отбора на Франция, а това е състав от Топ 3 на света. Мисля, че и владението на топката беше в наша полза, не сме толкова далеч от класата на топ отборите и смятам, че ни чака светло бъдеще", обясни Симеон Славчев.

Подобно мнение изрази и Страхил Попов, според когото България е била близо до победа над Франция: "Всички видяха, че играхме като равни с тях. Първите 10-15 минути не бяха добри, но после имахме повече шансове. Според мен не ни достигна малко и това трябва да ни дава стимул и мотивация, че можем да се борим с най-добрите. Имахме шанс дори да ги победим".

Според Станислав Манолев пък френските футболисти са показали страх, но България не се е възползвал от шансовете, които е имал.

На различно мнение беше Георги Костадинов, който получи жълт картон и няма да играе в последния мач срещу Люксембург.

"Започнахме с прекалено голям респект. Може би бяхме далеч от тях, не ги пресирахме и пуснахм ранен гол. Срещу такива отбори, ако не влезеш максимално концентриран трудно побеждаваш", каза Костадинов и коментира ситуацията през втората част, когато имаше шанс да се разпише: "Забавих се да стрелям веднага, което беше грешка, малко се засуетих и ме е яд".

Dnevnik.bg