България ще е домакин на срещите от Група III от зона "Европа" на Световно отборно първенство по тенис за Купа "Дейвис" догодина. Мачовете ще се проведат през първата седмица на месец април на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив.

От следващата година отборите ще бъдат разделени в две групи и България ще е домакин общо на осем отбора.

"Домакинството на това събитие е ново признание за БФТ като организатор на подобни престижни световни прояви", заяви д-р Георги Крумов, зам. председател на УС на БФТенис и председател на ТК "Локомотив" Пловдив. "Пловдив на два пъти е бил домакин на мачове от Купа "Дейвис" и на два пъти от "Фед Къп" и обикновено нашите представители са завършвали с успех. Надяваме се да спазим традицията и нашите тенисисти да успеят да се изкачат в по-горната група".

Според него най-голямото предизвикателство пред България е провеждането на турнира именно през април, когато червената настилка трябва да бъде добре подготвена.

"Клубът ни е подготвен много добре и се надяваме и този път да излезем с чест от домакинството. Община Пловдив винаги ни е подкрепяла при подобни събития и се надяваме отново да е така, за да създадем перфектни условия за нашите гости", добави д-р Георги Крумов.

Dnevnik.bg