Французойката Каролин Гарсия спечели титлата при жените на турнира в Пекин, побеждавайки Симона Халеп 6:4, 7:6 (3) за 1.54 часа. Гарсия се справи със сочената за фаворитка румънка, която от утре ще бъде официално №1 в световната ранглиста.

Представителката на Франция завършва под пара сезона, след като е в серия от 11 поредни победи, а преди седмица спечели турнира във Вухан. Гарсия е едва третата тенисистка, която печели т.нар. Азиатски дубъл. Освен успеха в турнира от категорията Премиер задължителен французойката се изкачва и с пет места в световната ранглиста и вече е №10.

Гарсия беше по-стабилна в първия сет, а във втория резултатът се движеше гейм за гейм. Решителен се оказа седмия гейм, в който французойката отрази девет брейкбола.

"Не се считам за загубила, защото от утре съм №1 в света и си тръгвам с отлично настроение. Трябва да поздравя Каролин, защото тя игра страхотен тенис, не аз загубих мача, а тя го спечели", обясни Халеп след мача.

Гарсия определи последните две седмици, в които спечели всичките си мачове като сън, от който не искам да се будя.

"Трудно ми е да опиша последните две седмици, наистина беше страхотно да играя на тези два турнира и да ги спечеля. Само поздравления за Симона, тя заслужава да бъде №1 и аз се радвам, че победих именно нея. Винаги съм вярвала, че тежката работа се отплаща рано или късно на корта", каза шампионката.

Тя изтъкна добрата игра на Халеп, но смята, че е показала най-доброто от себе си на корта и затова е стигнала до втори пореден успех в азиатските турнири.

Dnevnik.bg