Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер е човек, който има мнение по най-различни въпроси от света на футбола. Сега френският специалист коментира и деликатната ситуация, в която изпадна "Барселона" заради желанието на Каталуня да обяви независимост от Испания. Футболният клуб е поставен под опасността да бъде изхвърлен от Ла Лига, а малко след новината се появиха слухове, че Висшата лига, за което намекна спортният министър на Каталуня.

"Не мисля, че това е възможно, не вярвам да стане. Дори и Каталуня да обяви независмост не би трябвало да е проблем за футбола. Виждаме, че "Монако" играе в Лига 1 на Франция, а във Висшата лига има клубове от Уелс", обясни гледната ти точка Венгер пред BeIN Sports.

Според него УЕФА не би имала проблем с подобна промяна, но това би затруднило клубовете от логистична гледна точка и не би било нормално.

"Нима покана за "Рейнджърс" и "Селтик", които са част от Великобритания не е по-важно, отколкото да говорим за "Барселона", попита Венгер.

По-рано през седмицата Венгер се пошегува, че ще трябва да научи още един чужд език, ако "Барселона" отиде в Англия. Освен това мениджърът на "Арсенал" смята, че Англия трябва избягва подобни намеси в казуса между Испания и Каталуня, защото с покана към "Барселона" означава, че подкрепя желанието за автономия на областта.

"Силно се надявам, че "Барселона" ще продължи да играе в Ла Лига, защото това ще е добро за целия испански футбол", завърши французинът.

Dnevnik.bg