Новият треньор на "Байерн" Юп Хайнкес вярва, че баварците ще успеят да преодолеят трудностите от началото на сезона и ще покажат различно лице в предстоящите срещи. Шампионите изостават с пет точки от водача "Борусия" (Дортмунд) в Бундеслигата и с три от ПСЖ в група В на Шампионската лига.

"Уверен съм, че можем да се завърнем на победния път. Знам, че "Борусия" има преднина от пет точки, но съм убеден, че футболистите на "Байерн" имат нужния потенциал, за да покажат друго лице", каза Хайнкес на пресконференция при представянето му като старши треньор.

72-годишният специалист заменя на поста Карло Анчелоти, който беше уволнен след тежката загуба от ПСЖ с 0:3 от групите на Шампионската лига. Това е четвърти престой на Хайнкес начело на "Байерн" след 1987 - 1991, 2009 и 2011 - 2013 година.

Той беше категоричен, че няма намерение да води шампионите след края на сезона. Хайнкес, който се пенсионира през 2013 г., допълни, че решението отново да поеме "Байерн" е продиктувано от близките му отношения с клуба.

"Това не е завръщане, а по-скоро услуга, която правя на приятели. Искам да изградя отбор, в който играчите си помагат и ги е грижа за успеха на целия тим", добави Хайнкес.

Президентът на "Байерн" Ули Хьонес обяви 72-годишния специалист за свой близък приятел, чието назначаване ще даде "цялото време на света" на баварците в избора за нов треньор от следващия сезон.

Dnevnik.bg