Крилото на "Ливърпул" Садио Мане ще бъде извън игра следващите шест седмици, съобщи клубът. Най-добрият играч на червените за миналия сезон е получил разтежение в световната квалификация между Сенегал и Кабо Верде (2:0) в събота. Той беше заменен в заключителните минути на двубоя.

Мане вкара три гола в четирите си двубоя във Висшата лига този сезон. Сенегалският футболист вече пропусна три срещи от кампанията заради червения картон, който получи при разгромното поражение от "Манчестър сити" (0:6).

Контузията на Мане ще донесе нови главоболия за мениджъра Юрген Клоп, чийто тим се представя неубедително от началото на сезона. "Ливърпул" е седми след първите седем кръга във Висшата лига, като изостава със седем точки от лидерите "Манчестър сити" и "Манчестър юнайтед". Освен това мърсисайдци записаха две равенства в първите си два мача от груповата фаза на Шампионската лига и отпаднаха от Купата на лигата още след първия си двубой.

В събота "Ливърпул" посреща "Манчестър юнайтед" в дербито от осмия кръг на английското първенство. Освен този мач Мане ще пропусне най-малко още три шампионатни срещи - с "Тотнъм" (21 октомври), "Хъдърсфийлд" (28 октомври) и "Уест хем" (4 ноември). Сенегалецът няма да вземе участие и в предстоящите двубои с "Марибор" в Шампионската лига на 17 октомври и 1 ноември.

Надеждите на "Ливърпул" са Мане да бъде възстановен за домакинството на "Саутхемптън" на 18 ноември. Седмица по-късно червените посрещат шампиона "Челси", а между двата мача имат гостуване на "Севиля" (21 ноември) в Шампионската лига.

Дневник