Поставеният под №6 Григор Димитров започва днес участието си в турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай. Българският тенисист се изправя срещу американеца Раян Харисън, който заема 46-oто място в световната ранглиста. Двубоят е първи за деня на централния корт и ще започне в 8.00 ч. българско време.

Димитров почиваше в първия кръг като поставен сред първите осем в основната схема. Харисън стартира с убедителен успех срещу участващия с "уайлд кард" Джън Дзе от Китай - 6:2, 6:3.

Димитров ще опита за пръв път в кариерата си да стигне до третия кръг в Шанхай. Той ще запише шестото си участие в надпреварата, като досега четири пъти отпадна във втория кръг и веднъж в първия - през 2013 г. През 2015 г. българинът пропусна турнира.

Световният №9 ще преследва четвърта победа в петия си двубой с Харисън. Двамата вече се срещнаха веднъж през 2017 г. Това се случи в първия кръг на турнира в Куинс, когато българският тенисист спечели убедително с 6:3, 6:1.

През 2015 г. Харисън детронира Димитров на турнира в Акапулко след успех със 7:5, 4:6, 6:0. Другите им две срещу са в първи кръг на турнири от Големия шлем през 2014 г. Димитров се наложи със 7:6, 6:3, 6:2 на "Уимбълдън" и 6:2, 7:6, 6:2 на US Open.

Ако постигне четвърта победа срещу Харисън, 26-годишният българин отново ще играе с американец. Това ще е победителят от мача между поставения под №10 Сам Куери или преминалия през квалификациите Франсис Тиафо.

Тези двубои са в потока на лидера в световната ранглиста Рафаел Надал, който също започва участието си днес. Испанецът се изправя срещу американеца Джаред Доналдсън, а победителят ще играе в третия кръг с Фабио Фонини. В първия кръг италианеца отстрани поставения под №15 Лука Пуи.

На корта днес ще бъде и водачът в долната половина Роджър Федерер. Рекордьорът по титли от Големия шлем среща намиращия се в отлична форма през този сезон Диего Шварцман от Аржентина.

Програмата за деня

Централен корт:
Григор Димитров - Раян Харисън (от 8.00 ч.)
Александър Зверев - Аляж Бедене
Рафаел Надал - Джаред Доналдсън (не преди 13.00 ч.)
Роджър Федерер - Диего Шварцман

Корт "Юнион пей":
Сам Куери - Франсис Тиафо
Давид Гофен - Жил Симон
Джон Иснър - Стефанос Циципас
Доминик Тийм - Виктор Троицки

Дневник