Юношеският национален отбор по футбол до 17 години започна квалификациите за европейското първенство през 2018 г. с тежко поражение. Българските футболисти загубиха с 0:3 от Украйна на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Съставът, воден от Викторио Павлов, остана с човек повече на терена още в 27-ата минута. Това се случи при резултат 0:0 след втори жълт картон на Денис Пидрушни. Дори численото предимство обаче не помогна на българите да постигнат нещо в този мач.

Викентий Волошин откри резултата в 38-ата минута. Той изпълни пряк свободен удар от много голяма дистанция, при който Иван Дичевски не се ориентира добре. Българският вратар позволи топката да тупне пред него и да се озове зад гърба му.

В началото на второто полувреме Анатолий Трубин спаси удари на Мартин Минчев и Габриел Земярски. Малко след това украинците стигнаха до второ попадение.

В 47-ата минута централните защитници на България не се намесиха добре при една изритана топка и позволиха на Иван Дероган да я овладее. Последва извеждащ пас към Михайло Мудрик, който се разписа с удар по диагонала.

В 68-ата минута Украйна поведе с 3:0 при идентична ситуация. На върха на атаката от лявата страна се оказа Данило Сикан, който спокойно прати топката покрай Дичевски. До края на мача българските футболисти имаха три добри възможности да намалят изоставането си, но не се възползваха.

В другия мач от група 11 Ирландия победи Азербайджан с 6:0.

Състав на България

Иван Дичевски, Даниел Стоянов, Томислав Папазов, Димитър Р. Балинов, Габриел Земярски, Йоан Бауренски, Кирил Янакиев (53' Иван Василев), Владимир Николов (57- Станислав Шопов), Андрей Йорданов, Ияд Хамуд (59' Християн Фоти), Мартин Минчев