Футболистите на САЩ няма да играят на световно първенство за първи път от 1986 г. Американците се провалиха в последния кръг от квалификациите и след загуба с 1:2 от Тринидад и Тобаго отпаднаха.

Преди заключителния си мач те бяха в добра позиция и зависеха само от себе си. Поражението като гост срещу най-слабия отбор в групата, който имаше пет поредни загуби и само пет вкарани гола, заедно с другите резултати, доведе до разместване.

Мексико и Коста Рика вече си бяха осигурили класиране за Русия 2018. С късен гол Панама победи с 2:1 костариканците и за първи път в историята си ще играе на световни финали. Хондурас постигна 3:2 срещу Мексико и изпревари САЩ, като ще играе плейоф.

Тринидад и Тобаго поведе в 17-ата минута след автогол на Гонсалес, а 20 по-късно Алвин Джоунс удвои. В началото на второто полувреме Кристиан Пулишич намали изоставането на САЩ.

До края той и съотборниците му владееха повече топката и атакуваха по-често. Превъзходството им в отправените удари те не успяха да стигнат поне до изравняване.

Дневник