Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев заяви, че въпросът за бъдещето му не трябва да бъде задаван на него. Думите му дойдоха след последния мач от квалификациите за световното първенство.

Българските футболисти направиха 1:1 с Люксембург като гост, като за първи път в историята не успяха да победят този съперник. Националите не са се класирали на световни финали от 1998 г., а последното им участие на голямо първенство е от Евро 2004 в Португалия.

"Сега не е моментът да коментирам бъдещето на отбора, както и моето лично. Не това е най-важното в момента", каза Хубчев.

"Ако направя сега оценка, няма да бъде обективна. Позитивните неща сякаш са повече през този квалификационен цикъл, но има още много върху какво да работим. Но винаги съм говорил за постоянството, големите отбори не допускат такива резки колебания. Когато дойдат големите мачове, момчетата горят в тях", продължи селекционерът.

Той посочи, че срещу Люксембург мачът е започнал слабо. "Много отпуснато играхме. Единственото позитивно е реакцията през второто полувреме. Просто играта не се получаваше. Единственото, от което може да се извадят изводи, единственото позитивно, е реакцията."

Хубчев допълни: "Още нещо се доказа, което се прави от години - не всеки мач се играе на 100 процента".