Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков постави положителна оценка на националния отбор след края на световните квалификации. Бившият халф обясни след прибирането от Люксембург, че е бил прав в началото на кампанията, че тимът няма шанс да се класира, но е видял подобрение при Петър Хубчев.

"Където ни е мястото, там ни е мястото. Футболът отдавна е изравнен с изключение на отбори като Франция, Испания, Германия, които са много класни. Това не ни топли, нямаме поредно класиране. Надявам се на по-благосклонен жребий за следващите квалификации", каза Лечков пред "Диема спорт".

Той постави и конкретна задача пред националния отбор за Евро 2020, което ще бъде едва второто в историята с 24 участника.

"Ще бъде желателно да се класираме за европейското, на всяка цена даже. Ако питате мен, с Петър Хубчев ще търсим това класиране. Има подобрение в организацията на играта, в желанието, което показват играчите, може да се надгражда", каза още Лечков.

Той обясни, че разговори с Хубчев тепърва предстоят, след като неговият договор изтича. Селекционерът не се прибра заедно с националния отбор, като отиде при семейството си в Германия.

За пореден път Лечков обяви, че единственият кандидат за Конгреса на БФС е настоящия президент Борислав Михайлов.

Dnevnik.bg