Халфът на "Арсенал" Месут Йозил вече води разговори с клуба за своя нов договор, твърди човек от екипа му. Доктор Екркут Согут, който е агент и част от екипа на плеймейкъра на "артилеристите". В последните седмици германският национал е свързван с преминаване в "Манчестър юнайтед", "Интер" или "Байерн" (Мюнхен), след като от следващото лято става свободен агент.

Согут обаче смята, че Йозил има желание да остане във Висшата лига и определи разговорите с "Арсенал" като положителни.

"Нашите преговори с "Арсенал" продължават и мисля, че се движим по един много положителен път. Клубът има желание да задържи Месут, а той иска да играе още две или три години във Висшата лига", каза Согут.

Халфът премина на "Емиратс" през лятото на 2013 г. в рекордна сделка за клуба на стойност 42.5 млн. паунда. В последните месеци обаче Йозил се представя под очакваното ниво и на няколко пъти изрази раздразнението си от критиките към себе си.

Според английската преса обаче обрат може да има, най-вече заради финансовата страна на въпроса. "Арсенал" е готов да даде на Йозил 330 хил. паунда на седмица, а никой друг тим не е склонен да инвестира подобни средства за футболиста.

Dnevnik.bg