Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев изрази подкрепата си към Борислав Михайлов за предстоящия конгрес на Българския футболен съюз (БФС). Изборите за президент ще се проведат през февруари, а Михайлов ще преследва четвърти мандат. Според Домусчиев евентуални кандидатури на Наско Сираков или Любослав Пенев са "абсурдни".

"Аз твърдо ще подкрепя Борислав Михайлов. Още не съм говорил с него, но предполагам, че ще се кандидатира. Другите две имена просто за мен са абсурдни. Ако можете да ми кажете в последните седем-осем години какви мениджърски функции са имали, с какво са се занимавали и какъв бизнес са имали. Зад тези кандидатури стоят определени клубове и кръга "Царско село". Хората не са глупави и знаят", каза Домусчиев пред "Спортал".

Според собственика на "Лудогорец" Михайлов показва резултати, с каквито никой друг не може да се похвали, а позицията му в УЕФА говори сама по себе си. "В крайна сметка президентът на БФС трябва да е направил нещо в живота си, да е съградил. Тази база, която имаме в Бояна, е изцяло заслуга на Борислав Михайлов. В УЕФА го ценят, а там прости хора няма. Щом е там, това не е случайно", добави Домусчиев.

По повод нападките от различни клубове и най-вече от президента на "Славия" Венцеслав Стефанов Домусчиев заяви: "Този човек (Стефанов) няма как да го коментирам. От него нищо сериозно не можеш да чуеш или научиш, той само разсмива медиите."

"В нашия футбол е типично, че всеки намира виновник за нещо, но никога грешката не е в него. На някои не им харесва, че побеждаваме и се развиваме. Завистта е нещо типично на Балканите. Нищо не ме изненадва и не ме учудва", каза Домусчиев за обвиненията, че БФС обслужва интересите на "Лудогорец".

Той определи натиска над съдиите в България като вреден за футбола, но гарантира, че "Лудогорец" не влияе на реферите. "Има доста грешки, които са в наш ущърб, и такива, които са в наша полза. Ние обаче си мълчим, претръпнали сме."

Домусчиев окачестви като незадоволително представянето на "Лудогорец" през пролетта на 2017 г., което в крайна сметка е довело до раздялата с Георги Дерменджиев. "Още в края на първенството, когато правихме анализ, изказахме мнението си, че не сме доволни от състоянието и играта на отбора. Не жалихме средства да се подготвим и за пролетния полусезон, и за "Копенхаген", където отпаднахме безславно. Загубихме купата и суперкупата, не бяхме на ниво и в първенството. Нормално беше след отпадането от Шампионската лига да вземем мерки", каза бизнесменът за смната на Дерменджиев с Димитър Димитров–Херо.

Той заяви, че симпатизиран на аматьорския "ЦСКА 1948". В същото време обаче отрече твърденията, че подкрепя финансово клуба, който участваше в търга за емблемата на фалиралия ЦСКА и има амбиции към предстоящия конкурс за базите.

"Аз симпатизирам на "ЦСКА 1948", защото не приемам измамата, която стана се направи с "Литекс", "Етрополе" и т.н., и изведнъж стана ЦСКА. Като гледам, дори нямат пари да си платят марката след търга, който спечелиха. Ако аз подкрепям финансово този клуб от Трета лига, ще се разбере много бързо – по бюджета, по спонсорите им", каза Домусчиев.

Собственикът на шампионите определи слуховете като интриги и сплетни и заяви че футболът в България е на ниско интелектуално ниво. "Това се дължи на факта, че не припознавам "Литекс-Етрополе" да е ЦСКА", завърши той.

Дневник