Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай. 36-годишният швейцарец имаше нужда от едва 60 минути за успеха с 6:4, 6:2 срещу Александър Долгополов.

Федерер пласира 11 аса и загуби само девет от разиграните 46 точки в своите подавания. Той спаси единствения шанс за пробив, който се откри пред Долгополов, като в същото време реализира три от седемте си възможности.

Маестрото записа пета победа от пет мача срещу украинеца, който заема 41-ото място в световната ранглиста. Долгополов, който беше единственият останал квалификант в Шанхай, продължава да няма спечелен сет срещу швейцареца.

В спор за място на полуфиналите Федерер ще се изправи срещу победителя от френския сблъсък между Ришар Гаске и Жил Симон.

Другият четвъртфинал в долната половина ще противопостави Хуан Мартин дел Потро срещу Джон Иснър или Виктор Троицки.

В горната половина световният номер 1 Рафаел Надал ще срещне Григор Димитров, а поставеният под №4 Марин Чилич ще играе с испанеца Алберт Рамос.

Всички четвъртфинали ще се изиграят в петък. Мачът на Димитров и Надал е втори в програмата на централния корт и ще започне около 10.00 часа българско време.

Дневник