Рафаел Надал оцени като изключително високо качеството на тениса, който двамата с Григор Димитров показаха в четвъртфиналите на мастърса в Шанхай. Световният номер 1 спечели с 6:4, 6:7 (4), 6:3 в много оспорван двубой, който продължи над два часа и половина.

"Беше много тежък мач. Мисля, че и двамата играхме тенис от много високо ниво. Получи се страхотна битка между двама тенисисти, които през цялото време играха много концентрирано", коментира Надал след десетата си победа от 11 мача срещу Димитров.

Българският тенисист навакса изоставане от 0:3 в тайбрека на втората част и стигне до решителен трети сет. В него той дори имаше първата възможност за пробив, но не успя да се възползва и още в следващия гейм беше пробит, което се оказа ключовият момент в двубоя. 

"Мачът беше изпълнен с много интензивни точки от началото до края. Мисля, че и двамата сервирахме отлично през цялата среща. Мачът се реши от няколко точки и всичко можеше да се случи", каза още испанският тенисист.

Според него Димитров е станал много по-силен тенисист, а днешната среща е била една от най-качествените помежду им. "Спечелих доста мачове поред срещу много трудни съперници и съм много щастлив с всичко, което се случва", завърши Надал.

Дневник