Близо осем месеца преди началото на световното първенство Русия се радва на огромен интерес към билетите за турнира. Според генералния директор на организационния комитет Алексей Сорокин това е доказателство, че организирането на шампионата върви по план.

"Тази новина е много добра и обнадеждаваща. Предварително не сме си поставяли цел за определен брой заявки, но сегашното темпо надхвърля личните ми очаквания", каза Сорокин в интервю за агенция ТАСС.

Първата фаза от продажбата на билети беше преполовена в четвъртък. ФИФА обяви, че е получила близо 3.5 милиона заявки в периода 14 септември - 12 октомври. Тези билети ще бъдат разиграни на лотариен принцип, а от 16 до 28 ноември ще се продават до изчерпване на предвидените количества.

На същия принцип ще бъдат разпределени пропуските във втората фаза, която ще бъде от 5 декември до 31 януари и от 13 март до 3 април.

Продажбата на билети в "последния момент" ще е налична от 18 април до 15 юни.

За откриващият мач на 15 юни досега са подадени 150 хиляди заявки, а интересът към финалния сблъсък е двойно по-голям.

Пропуските се продават в четири ценови категории, като една от тях е предвидена за жителите на Русия. Билетите за местните фенове са близо четири пъти по-евтини от останалите.

Дневник