Славия" записа трета победа в последните си пет шампионатни мача и продължава възхода си в последно време, след като надигра с 3:0 "Дунав". След поражението от "Лудогорец" в началото на септември белите спечелиха 10 точки и се изкачиха до деветото място. За пореден път русенци разочароваха като гости и продължават ад имат само един успех навън, постигнат в първия кръг.

Тимът на Веселин Великов, който беше приятната изненада през миналия сезон сега има само девет точки от 12 мача. Точни за "Славия" на стадион "Васил Левски" бяха Стефан Велков, Иван Минчев и Ивайло Димитров.

Стефан Велев откри в 12-ата минута след много хубава атака на белите. Абуд центрира отляво Чикози Мба свали топката, а халфът се разписа с удар с левия крак.

"Дунав" нямаше отговор на атаките на "Славия", а със сериозни пропуски се отчетоха Андреа Христов и Иван Минчев. Госите от Русе реализира първата си по-сериозна атака едва в 30-ата минута, но и тя не доведе до нищо.

Вместо това само две минути по-късно "Славия" реализира втори гол, с който до голяма степен реши развоя на сблъсъка. Вратарят на русенци Станислав Антонов не се намеси добре след центриране на Мба и от няколко метра Минчев нямаше проблем да удвои.

След ппочивката нямаше толова много опасности пред двете врати като "Славия" продължи да бъде по-активния отбор. Четвърт час преди края белите отбелязаха и трети гол, който беше дело на Ивайло Димитров. Нападателят на националния отбор се разписа след подаване на Абуд и въпреки, че беше с близо метър зад защитата в положение на засада, рефеите зачетоха гола му.

Дневник