С първия си гол за сезона Кристиано Роналдо донесе победата на "Реал" (Мадрид) при гостуването на "Хетафе" с 2:1. Успехът на испанския шампион не дойде никак лесно, след като домакините оказаха сериозен отпор на "Колизеум Алфонсо Перес" и преди почивката бяха отборът, който играеше по-добре.

Двубоят ще остане в историята, след като е под №100 за Зинедин Зидан начело на Кралския клуб. Той има 75 победи, 17 равни и само осем загуби. В тези двубои "Реал" е отбелязал 273 гола срещу 101 получени. Успехът е и 13-и пореден за шампионите далеч от дома, като "Реал" е първият отбор, който реализира подобно постиженние.

"Реал" откри в 39-ата минута след самостоятелна акция на Карим Бензема. Френският нападател се възползва от грешка на играчите в синьо, напредна и с плътен удар по диагонала преодоля Висенте Гуаита.

Въпреки получения гол футболистите на Пепе Бордалас действаха много организирано и почти не оставяха празни пространства за звездите на гостите. Контраатаките на "Хетафе" бяха много опасни, а тимът продължи с тази страгтеия и след почивката.

Десет минути след подновяането на играта домакините стигнаха до изравнителен гол, който беше вкаран от Молина. Капитанът на "Хетафе" се вклини между централните защитници Серхио Рамос и Начо Монреал и засече центриране отдясно.

От този момент до края на мача "Реал" вдигна оборотите и заигра изцяло пред вратата на Гуаита. С няколко пропуска се отчете Кристиано Роналдо, а най-фрапантният беше в 72-ата минута, когато от метър и половина прати топката встрани от вратата.

Все пак пет минути преди края на мача звездата на "меренгес" се реваншира и донесе победата на своите. Той получи много хубав пас от Иско и с удар от въздуха не остави шансове на вратаря на "Хетафе". Португалецът се нуждаеше от 28 удара в досегашните двубои, за да успее да вкара първия си гол за сезона.

Трите точки изкачиха "Реал" на второ място в класирането със 17, на четири зад "Барселона". По-късно каталунците гостуват на "Атлетико" (Мадрид). "Севиля", който досега заемаше втората позиция, загуби при гостуването си на "Атлетик" в Билбао с 0:1.

Дневник