С 58-ия си гол в елита на България Марселиньо донесе трите точки на "Лудогорец" срещу "Черно море". Шампионите се измъкнаха от тежкото гостуване на стадион "Тича", след като домакините предложиха много агресивна и борбена игра, но пропуснаха много положения.

Бразилецът отбеляза единствения гол още в седмата минута, когато се разписа директно от пряк свободен удар и недобра намеса на вратаря Емил Михайлов. С трите точки разградчани вече имат аванс от четири пред ЦСКА, преди червените да приемат "Пирин".

Въпреки предстоящия двубой с "Брага" в Лига Европа, треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров – Херо не даде почивка на нито един от основните футболисти. Единствено Клаудиу Кешеру остана на пейката, а Жоао Пауло беше предпочетен да води атаката.

Шампионите бяха по-активни в началото на двубоя, а в седмата минута съдията Ивайло Стоянов отсъди фаул на около 22 метра от вратата. Домакините имаха сериозни претенции, че Мариян Огнянов не е действал извън правилата, но протестите им не бяха уважени. Марселиньо застана зад топката и с параболичен удар я прати в мрежата – 0:1.

Изпълнението на бразилеца беше отлично, но и вратарят на варненци Емил Михайлов не се намеси добре, след като топката влетя в неговия ъгъл.


До почивката домакините така и не успяха да поемат контрол над топката и да притиснат тима на "Лудогорец". Те завършиха първата част с повече удари, но само един от тях беше точен. За сметка на това "Лудогорец" на три пъти застрашаваше вратата на Михайлов.

През втората част "Черно море" започна да играе още по-агресивно и атакуваше по-масирано, но опитният отбор на "Лудогорец" знаеше как да действа във всички ситуации. Когато трябваше и вратарят Ренан се намесваше добре.

До изненада не се стигна и "Лудогорец" спечели трите точки във Варна. Успехът е трети пореден за шампионите на "Тича", където преди години разградчани имаха отрицателен баланс.

Дневник