Лайпциг" спря устрема на водача в Бундеслигата "Борусия" (Дортмунд). Сребърните медалисти от миналия сезон нанесоха първа загуба на жълто-черните за годината, като се наложиха с 3:2 като гост.

Мачът беше много вълнуващ, като включи и два червени картона - по един за двата състава.

"Борусия" остава начело с 19 точки, но изгуби от преднината си на върха. Шампионът "Байерн" се доближи на две точки след разгромната си победа с 5:0 срещу "Фрайбург". "Лайпциг" е трети с 16.

Още в четвъртата минута "Борусия" поведе с гола на Пиер Емерик Обамеянг. Звездата на домакините се възползва от груба грешка в защитата на съперника и даде преднина на отбора си.

"Лайпциг" изравни в десетата минута, когато след центриране от фаул топката беше подадена от Халщенберг с глава и в наказателното поле Заблицер отблизо също с глава преодоля вратаря на "Борусия". В 25-ата Брума беше оставен да пробие по аутлинията, пусна успоредно на голлинията и Поулсен направи пълен обрат.

Още в началото след почивката Сократис получи директен червен картон и остави домакините с човек по-малко. Секунди по-късно Аугустин беше точен и вкара отсъдената дузпа за 3:1.

Илсанкер получи втори жълт картон в 56-ата минута и това доведе до равенство в броя на играчите на терена. "Борусия" се хвърли в атака и имаше превъзходство, но успя да стигне само до един гол. В 64-ата минута Обамеянг отбеляза от дузпа.

Дневник