Легендарният Кени Далглиш за пореден път получи голямо признание от "Ливърпул", след като една от трибуните на стадион "Анфийлд" вече носи името на шотландеца. Официланата церемония се проведе в петък, а Крал Кени беше почетен и от феновете по време на дербито с "Манчестър юнайтед" в събота, което завърши 0:0.

От клуба прецениха да прекръстят Стогодишната триубна на Далглиш, който е считан за емблемата на "Ливърпул", отбелязвайки 40 години от пристигането му в Мърсисайд. Той преминава в тима през 1977 г. от "Селтик" срещу рекордните тогава 440 хил. паунда. Легендарният шотландец спечели 20 (шест титли, една ФА Къп, четири Купи на Лигата, пет "Чарити шийлд", КЕШ три пъти и веднъж Суперкупата на УЕФА) трофея като играч и 11 като мениджър (три титли, два пъти ФА Къп, един път Купа на Лигата, една Суперкупа и четири пъти "Чарити шийлд"), той игра за червените между 1977 и 1990, в продължение на шест години беше играещ мениджър, а за последно се завърна на "Анфийлд" през сезон 2011-12.

"От играч до мениджър. От герой до легенда. Добре дошли на трибуна "Кени Далглиш", гласеше надписът на стадиона преди дербито с "Юнайтед".

На официалното откриване на трибуната Далглиш покани най-големите имена в историята на "Ливърпул": Стивън Джерард, Алан Хансен, Фил Нийл, Майкъл Оуен, Роби Фаулър, Гари Макалистър, Жерар Улие, Джейми Карагър, Рой Евънс и много други. Специално пристигна и сър Алекс Фъргюсън. Легендарният мениджър е близък приятел със своя сънародник. Събитието уважи и другата емблема на "Манчестър юнайтед" сър Боби Чарлтън.

"Първото чувство, което изпитах е смирение. Не знам какво да кажа, има толкова много хора, които заслужават да видят името си на трибуната, а това че от клуба са избрали мен е огромна чест. Чувствам се малко объркан, но и невероятно горд", каза Далглиш.


"Анфийлд" се промени много в последните години, след като през 2016 г. беше завършена реконструкцията на Централната трибуна. Нейният капацитет беше увеличен с близо 5000 места и тя вече е на три нива, за да може капацитетът на стадиона да стане малко над 54 хиляди души.

"Стадионът се промени толкова много от моето идване, но атмосферата на "Анфийлд" си остава една и съща и е специална. Когато мачът не върви винаги можете да очаквате една енергична подкрепа от трибуните, която няма никъде другаде във Висшата лига", каза още Крал Кени.

Дневник