Всички 80 хиляди билета за дербито на Милано между "Интер" и "Милан" са продадени, обявиха от пресслужбата на "нерадзурите". Сумата е 4.8 млн. евро и е рекордна за италианската Серия А, допълниха от клуба.

Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер на "Джузепе Меаца" в 219-ото издание на големия сблъсък. "Интер" е на второ място в Серия А с 19 точки от досегашните си седем мача. "Милан" не се представя толкова убедително напоследък и има 12 точки, заемайки 12-ата позиция.

Предишният рекорд в италианския футбол за най-голям приход от билети е от 2015 г., отново в двубой на "Интер". Преди малко повече от две години "нерадзурите" приеха шампиона "Ювентус" и победиха с 2:1. Продадените билети пък бяха на стойнсот 3.9 млн. евро.

За последните 18 месеца двата милански гранда похарчиха повече от 500 млн. паунда за трансфери в опит да се върнат на върха в италианския футбол. За последно "Милан" спечели титлата през 2010-11, а "Интер" година по-рано.

Средната цена на билетите за мача е около 60 евро, а с цифрите, които от клуба домакин обявиха, се нареждат до "Арсенал". "Артилеристите" заработват средно по 4.8 млн. евро от всеки мач на "Емиратс", като имат най-скъпите билети във Висшата лига. Според статистиката повече от топ 5 първенствата на Европа заработва единствено "Реал" (Мадрид) – 4.9 млн. евро.

Сблъсъкът между "Интер" и "Милан" е тази вечер от 21.45 часа.

Дневниик