След осем поредни победи в Първа лига, ЦСКА се озова в ситуация да няма победа в два двубоя поред. На "Българска армия" червените завършиха наравно 0:0 с гостуващия "Пирин" и не оправдваха очакванията. Едва за втори път през сезона ЦСКА не успя да се разпише и отново в домакински мач – първият беше срещу "Лудогорец".

Двубоят сложи край и на серията от голове на Фернандо Каранга. Нападателят на ЦСКА имаше 12 попадения в досегашните 11 срещи.

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не можеше да разчита на капитана Божидар Чорбаджийски, който лекува контузия, а вместо него започна Александър Барт. На пейката останаха Станислав Манолев и Кристиян Малинов, единият заради натрупана умора, а другия заради четири жълти картона и беше съхранен преди дербито с "Левски".

От самото начало стана ясно каква е идеята на двата отбора – ЦСКА търсеше всяка възможност, за да застраши Благой Макенджиев и да притисне "Пирин", докато гостите от Благооевград предложиха организирана игра и главно дефанзивни действия.

Въпреки, че контролираха срещата, играта на червените не спореше и те така и не можеха да създадат чисто голово положение. В 20-ата минута положението стана по-сериозно, когато Фернандо Каранга се хвана за дясното бедро, но все пак успя да продължи мача. Личеше си, че бразилецът не е пълноценен, а това отне и от огневата мощ на домакините.

До почивката Каранга стигна до две ситуации, но и двете бяха след разбърквания и при много трудни изпълнения. Най-чистото положение беше на сметката на Енрике, но неговият удар с левия крак мина край вратата.

През втората част картинката на "Българска армия" не се промени с нищо. Червените атакуваха, а "Пирин" се защитаваше. В действията на домакините обаче липсваше свежест и най-вече нестандартна идея, което нямаше как да изненада гостуващия отбор.

Стамен Белчев пусна на терена Манолев и Кевин Меркадо, търсейки повече острота по фланговете. Играта на ЦСКА обаче се изчерпваше с пробиви край страничната линия и центрирания, но те бяха лесна плячка за централните бранители на гостите.

Отборът на Милен Радуканов се защитаваше с осем човека зад топката, а единствено Станислав Костов стоеше малко по-напред. Нападателят на "орлетата" остана много изолиран и дори нямаше шанс да играе с топката.

Четвърт час преди края ЦСКА рискува всичко с пускането и на Кевин Кубемба, а в 83-ата минута като по чудо не вкара гол. Каранга игра с глава, но сантиметри не стигнаха на Манолев да прати топката в мрежата.

Дневник