Интер" подчини "Милан" в голямото дерби на Италия и грабна победата в 167-ата среща между двата милански гранда на ниво Серия А. Мауро Икарди беше големият герой за "нерадзурите" и реализира хеттрик за успеха с 3:2, който изкачи тима му на второто място в класирането.

Капитанът на "Интер" се превърна в първия футболист, който отбелязва хеттрик в "Дербито на малката Мадона", както е известен сблъсъка между двата тима, от 2012 г. Тогава отново играч на "Интер" го стори - Диего Милито.

"Нерадзурите" продължават да нямат загуба от началото на сезона, докато "Милан" записа четвъртото си поражение от осем мача и остава на 10-о място. "Росонерите" са с отрицателна голова разлика 12:13 и вече са в серия от три поредни загуби.

След сравнително спокойни първи десетина минути, "Интер" имаше шанс да открие резултата. Антонио Кандрева стреля без подготовка и изненада Донарума, но ударът му срещна гредата. "Нерадзурите" бяха отбора, който играеше по-директно, търсеше по-често атаката и бяха възнаградени.

В 28-ата минута комбинация между Данило Д'Амброзио и Кандрева завърши с пробив на последния, той центрира остро към Икарди и капитанът на "Интер" засече топката в мрежата – 1:0.

Дежурният голмайстор на "нерадзурите" отбеляза своя първи гол от игра от август месец насам, след като последните му попадения бяха от дузпи.

"Милан" опита да отговори, но срещу себе си срещна много добре организиран отбор на "Интер", който най-вече в средата на терена контролираше действията. Триото Галиардини, Борха Валеро и Весино действаше много активно и спираше всяка една опасна атака на "росонерите". Фланговете на символичните гости не работеха и това допълнително улесни "Интер", който усили присъствието си главно в центъра.

До края на първата част футболистите на Винченцо Монтела така и не намериха път към вратата на домакините и логично изоставаха. Те обаче вдигнаха сериозно оборотите през втората част и излязоха като преобразени,

Буквално след подновяването на играта "Милан" се впусна в атаки и положенията пред Ханданович следваха едно след друго. В 49-ата минута "росонерите" изравниха, но попадението на Матео Мусакио беше отменено заради засада.

Последваха две много опасни атаки, при които Ханданович трябваше да се намесва. И в двата случая словенският страж спря удари на Фабио Борини. В 56-ата минута обаче Ханданович беше безпомощен и "Милан" изравни. Борини подаде към Сусо, а изстрелът на испанеца с левия крак влетя в далечния ъгъл – 1:1.

Попадението веднага стресна символичните домакини и последваха силни минути за "нерадзурите". Първо Весино беше много близо до гол, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб.

В 63-ата минута отново Маурио Икарди беше в прегръдките на своите, извеждайки "Интер" за втори път напред. Аржентинецът засече с много атрактивен удар от въздуха подаване на Иван Перишич.

"Милан" не се предаде и оползотвори силната си игра през втората част. Футболистите на Монтела бяха по-добрите след почивката и след втория гол на Икарди тотално доминираха на терена. Те отново изравниха в 81-ата минута, а автор на гола беше Джакомо Бонавентура. Халфът засече остро центриране в наказателното поле, първоначално Ханданович се намеси, но след това изпусна топката в мрежата си.

Всичко отиваше към трето поредно равенство 2:2 между двата отбора, но драмата стана пълна в заключителните минути. В 90-ата Рикардо Родригес необмислено фаулира Д'Амброзио в наказателното поле и по този начин "Интер" получи дузпа.

Икарди се нагърби и от бялата точка реализира деветия си гол в Серия А за сезона по много хладнокръвен начин.

Дневник