Гриша Ганчев ще плати "с най-голямо желание и удовлетворение" парите за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД, заяви административният директор на "ЦСКА - София" Милко Георгиев. По думите му преди това трябва синдикът Дора Милева да представи "чисто удостоверение за тежести" на имотите, които бяха включени в търга за активите.

На 30 май "Ред енимълс" ЕООД направи предложение от около 8 млн. лева и спечели търга в Кърджали. Сред включените активи са няколко имота край морето и в Панчарево, оценени на 490 410 лева.

Георгиев посочи, че имал 100-процентова информация, че част от имотите са с тежести. "Много интересно как синдикът ще се опита да ни даде имот с тежест. В момента, в който изчисти имотите, Гриша Ганчев ще плати с най-голямо желание и удовлетворение парите, които е заявил. Така че лаладжийски истории от страна на Разград не ми се слушат", каза директорът на червените.

Другата голяма цел пред "ЦСКА - София" е да вземе дългосрочно базите. Клубът очаква обявяването на детайлите за участие в конкурса, в който се очаква да се конкурира с "ЦСКА 1948". Георгиев каза, че "ЦСКА - София" няма да се поддаде на провокации, подобни на тези около търга за активите.

Той заяви, че "ЦСКА - София" вече е платил 1 млн. лева за наем на базите, които ползва, както и че е вложил толкова средства в ремонти.


"Чакаме, разбира се, търга за "Армията" и Панчарево - ще се радваме да се върнем в нашия дом", заяви председателят на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов.

"Пред хора в Лондон г-н Милко Георгиев е заявил, че министър Кралев се е разбрал с ръководството и "ЦСКА -София" взима базите. Искам да вярвам, че това е една лъжа. Надявам се, че думите на г-н Георгиев не са истина. Министърът обеща публично, че търгът ще е честен и прозрачен. Така трябва да бъде", добави той.

Dnevnik.bg