Смяната на противника на Антъни Джошуа в последния момент е по-лоша новина за него, отколкото за новия претендент за световната титла Карлос Такам, смята англичанинът. Световният шампион трябваше да се боксира с Кубрат Пулев на 28 октомври, но мачът пропадна заради контузия на българския боксьор.

Джошуа има притеснения около новия си съперник, тъй като няма никакво време да проведе специализирана подготовка.

"До момента се готвех за мач със съперник, който е висока над 1.90 метра, а сега ще се изправя срещу мини Майк Тайсън или Рей Мърсър. Ще трябва да сменя някои тренировъчни методи и техника. Ще трябва да разбера как да го спра и може би да го забавя, защото е експлозивен", каза Джошуа пред радио BBC.

Световният шампион заяви, че нито за момент не е мислил да отложи във времето евентуален мач след контузията на Кубрат Пулев. "Доста време бях извън ринга и не искам голяма пауза, трябва да се поддържам във форма."

Пред Sky Sports News англичанинът изрази притеснения, че за пръв път не е сигурен дали може да нокаутира съперник. До момента 27-годишният Джошуа има 19 победи на професионалния ринг и всички те са с нокаут. В лицето на Такам обаче шампионът вижда заплаха.

"Гледал съм много негови мачове, той е боец, той е много корав. Дори когато получава тежки удари, не спира да настъпва напред, а това е много обезкуражаващо за другия боксьор. Мисля си, че ще стигнем до 10 или 12 рунда, този човек има глава от цимент", каза шампионът.

Според Джошуа в момента напрежението е изцяло върху него, защото има какво да губи и тотално променя плана си, граден в продължение на няколко месеца.

"Напрежението върху мен се увеличава с тази смяна на съперника. Аз имам какво да губя - поясите ми, перфектните ми показатели дотук на ринга. Такам използва своя шанс и не съм се съмнявал, че ще се съгласи да се бие, той е на 36 години и му се отваря възможност да стане световен шампион", завърши Джошуа.

Дневник