Старши треньорът на "Брага" Абел Ферейра заяви, че загубата срещу "Лудогорец" се дължи на късмета, слабото съдийство и невероятните изяви на вратаря Ренан. Португалският специалист определи крайния резултат като много несправедлив и нелогичен.

Ферейра беше изгонен през второто полувреме за непрестанните си протести срещу решенията на италианската бригада, водена от Давиде Маса. Португалецът претендираше за несправедливо отменен гол заради засада през първата част и неотсъдена дузпа за игра с ръка след почивката.

"Влязохме добре в мача, владеехме топката и вкарахме гол. Жалко e, че беше отменен, защото се трудихме много за него. В средата на полувремето започнахме да губим тайминга при нашата преса, играехме повече на изчакване, съперникът притежаваше повече топката и в крайна сметка стигна до гол при статично положение", каза Ферейра след мача.

Според него футболистите на "Брага" са създали достатъчно на брой положения, за да променят резултата след почивката. "Техният вратар обаче направи три-четири страхотни спасявания. Това беше доста неблагодарен мач за нас. Разочаровани сме, защото заслужавахме повече с оглед показаното", каза още Ферейра. Той е сигурен, че в ситуацията, която предхождаше изгонването му, е имало стопроцентова дузпа за "Брага".

По думите му "Лудогорец" е много опасен отбор, който в този мач е имал много голям късмет. Българският шампион нанесе първа загуба на "Брага" в Лига Европа и излезе начело в група С. Разградчани събраха седем точки и изпревариха с една португалците. "Групата остава отворена. Битката ще бъде до самия край и ние сме подготвени за това", завърши Ферейра.

Дневник