С два гола на резервата Миши Батшуай "Челси" направи обрат срещу високо летящия "Уотфорд" и се върна на победния път. Шампионите спечелиха с 4:2 на "Стамфорд бридж" и прекъснаха серията си от две поредни загуби във Висшата лига и три поредни мача без победа във всички турнири.

"Челси" успя да поведе с ранен гол на Педро Родригес, но допусна обрат след попадения на Абдулай Дукуре в края на първото полувреме и Роберто Перейра в началото на втората част.

Сините изиграха поредния си неубедителен мач в отсъствието на Нголо Канте и изоставаха в резултата до 71-ата минута, когато появилият се десет минути по-рано Батшуай изравни. Сесар Аспиликуета изведе лондончани напред в 87-ата минута, а в добавеното време Батшуай гарантира трите точки с втория си гол в мача.

"Челси" записа петата си победа от девет шампионатни мача и събра 16 точки. Тимът на Антонио Конте изпревари днешния си съперник с една точка се изкачи на четвъртата позиция.

Преди останалите девет мача от деветия кръг шампионите изостават с шест точки от лидера "Манчестър сити", с четири от "Манчестър юнайтед" и с една от "Тотнъм". На три точки зад "Челси" са "Арсенал", "Бърнли" и "Ливърпул".

"Челси" не успя да наложи начален натиск, но поведе в 12-ата минута с красив гол на Педро. Испанецът получи топката от Еден Азар след късо изпълнение на ъглов удар и прати топката в горния десен ъгъл на Еурелио Гомес със страхотен изстрел с десния крак от границата на наказателното поле, при който топката срещна гредата, преди да влезе във вратата.

В 16-ата минута Фабрегас получи отлична възможност да удвои аванса на "Челси". Испанският халф беше изведен очи в очи с Гомес от Мората, но опитът му за прехвърлящ удар беше спасен от бразилския вратар. В 40-ата минута Гомес показа чудесен рефлекс и при изстрел от дистанция на Фабрегас.

"Уотфорд" нямаше много чисти ситуации пред вратата на Куртоа, но успя да изравни в добавеното време на първото полувреме. Защитата на "Челси" не успя да изчисти добре топката след дълъг тъч и тя попадна на крака на Абдулай Дукуре, който я изпрати в близкия ъгъл.

Три минути след началото на второто полувреме Ричарлисон направи един от пропуските на сезона. Бразилецът получи топката на границата на вратарското поле, но стреля в аут. Toй се реваншира 50 секунди по-късно, когато с хитро подаване изведе Роберто Перейра сам срещу Куртоа и аржентинецът не пропусна от точката на дузпата.

В 60-ата минута Конте потърси промяна и пусна в игра Батшуай вместо Мората. Десет минути по-късно белгийският нападател изравни резултата със страхотен удар с глава след центриране от десния фланг на Педро.


В 87-ата минута защитата на "Уотфорд" отново се пропука при центриране отдясно. Уилиан достави топката на далечната греда, където Аспиликуета беше забравен от бранителите и с удар отблизо изведе "Челси" напред.

В последната от петте минути добавено време Батшуай се възползва от поредица груби грешки в защитата на "стършелите" и оформи крайния резултат с второто си попадение в мача.

Дневник