Левски" и ЦСКА завършиха 2:2 в дербито от 13-яи кръг на Първа лига. Пред 25 хиляди зрители на националния стадион "Васил Левски" сините поведоха рано, допуснаха бърз образ, но стигнаха до точката през второто полувреме.

ЦСКА записа трето поредно равенство в шампионат и даде възможност на шампиона "Лудогорец" да се откъсне с пет точки на върха. Червените събраха 28 точки и изостават с две от разградчани, които посрещат "Етър" в понеделник.

"Левски" остава на трета позиция с 25 точки. Сините имат аванс от четири пред "Ботев", който в петък направи нулево равенство с "Пирин", и с пет пред "Верея", на който предстои домакински мач със "Септември" в неделя.

"Левски" откри резултата още в осмата минута. Давид Яблонски се възползва от грешка на Николай Бодуров след центриране от корнер на Жорди Гомес и с глава прати топката във вратата на Витаутас Черняускас.

ЦСКА изравни само четири минути по-късно. Иван Горанов не успя да изчисти добре топката след центриране от левия фланг и тя попадна на крака на Тиаго Родригес, който я изпрати в близкия ъгъл с удар от воле от границата на наказателното поле.

Три минути по-късно Тиаго отново хвана неподготвен Божидар Митрев с изстрел от близо 30 метра и изведе червените напред в резултата.

В 61-ата минута "Левски" изравни чрез Роман Прохазка, който изпревари Александър Дюлгеров в наказателното поле и засече центриране от десния фланг на Милош Цветкович.

Дневник