Шампионът в Бундеслигата "Байерн" (Мюнхен) записа пета победа за сезона, надделявайки с 1:0 в гостуването си на "Хамбургер". Визитата на баварците на север не мина никак лесно, въпреки че домакините играха с човек по-малко от 38-ата минута. Единственото попадение вкара Корентен Толисо в началото на втората част.

Преди началото на двубоя се очакваше много резултатен мач, след като в последните 15 сблъсъка между тези съперници бяха паднали 63 гола или средно по четири на мач.

Освен с трите точки за баварците, двубоят се запомни и с постижение на Давид Алаба. Австриецът записа своето 273-о участие за тима и се изравни с легендарния Бишенте Лизаразу.

Наставникът на "Байерн" Юп Хайнкес не можеше да разчит на доста контузени играчи, а освен това даде почивка на Тиаго Алкантара, Боатенг, Томас Мюлер и Йошуа Кимих, но това не се оказа оправдано. Баварците имаха сериозни проблеми да стигнат до голово положение.

На почивката Томас Мюлер се появи на терена и това освежи играта на "Байерн". В 52-ата минута той подаде към Толисо, който реализира на три метра от вратата. Голът е втори за новото попълнение на баварците.

След това "Байерн" удари две греди и вече има осем изстрела в страничния стълб след само осем мача за сезона. До края на двубоя "Хамбургер" се хвърли да изравнява, но така и не застраши Улрайх.

Успехът беше 18-и за Хайнкес в последните 19 мача, в които е водил "Байерн". Последният път, когато баварците не победиха при 72-годишния треньор е през 2013 г., когато направиха равен с "Борусия" (Дортмунд).

По-рано през деня жълто-черните завършиха 2:2 като гост на "Айнтрахт". "Борусия" изпусна два гола аванс, след като Нури Шахин откри в 19-ата минута, а в началото на втората част Максимилиан Филип удвои.

"Орлите" от Франкфурт изравниха в рамките на четири минути – между 64-ата и 68-ата. Първо Халер беше точен от дузпа, а после Волф донесе точката на своя тим.

След осем кръга "Борусия" и "Байерн" са с по 20 точки на върха в подреждането. РБ Лайпциг е трети с 19.

Дневник