Вратарят Николай Михайлов се размина с трансфер в шампиона на Кипър АПОЕЛ (Никозия). Футболистът беше една от двете опции за тима след контузията на титулярния страж Бой Ватерман, но в крайна сметка от жълто-сините се спряха на испанеца Наусет Перес.

В четвъртък в пресата в Кипър се появи информация, че Михайлов е една от опциите за трансфер на тима от Никозия. Ден по-късно вратарят беше забелязан от екип на "Дневник" в София, въпреки че се смяташе, че ще пътува до Кипър за медицински прегледи.

Според медиите в Кипър крайното мнение е било на треньора на АПОЕЛ Георге Донис, който е преценил, че Перес ще свърши повече работа на отбора му. Испанецът е на 32 години и в кариерата си е играл за втородивизионни тимове в родината си и в шведския "Халмщад". Единственият елитен тим, за който Перес е пазил е "Осасуна", с който изпадна от Ла Лига през миналия сезон.

От лятото Перес е свободен агент, също както Николай Михайлов. Българският вратар можеше да се събере със сънародника си Живко Миланов, който играе за АПОЕЛ от 2016 г. Универсалният защитник е женен за сестрата на вратаря Бисера.

В началото на месеца Михайлов се прибра от Англия, където тренираше с елитния "Кристъл палас". "Прекарах триседмичен лагер с тима, благодаря на моя мениджър, който ми уреди тази възможност. Сега ще се опитам да поддържам формата, която постигнах, надявайки се, че скоро ще има новини около моето бъдеще", каза 29-годишният вратар.

Михайлов няма отбор, след като договорът му с "Мерсин" изтече. Тимът изпадна от Първа турска лига (втора дивизия – бел. ред.), а вратарят няма мач от 14 май, когато записа 28 минути срещу "Бандърмаспор". През сезона Михайлов изигра 29 срещи за първенството, в които получи 55 гола.

Дневник