Световният шампион по бокс Антъни Джошуа за пореден път коментира пропадналия мач с Кубрат Пулев. Сблъсъкът между двамата, за титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBA) и Международната боксова организация (IBO), трябваше да се състои на 28 октомври в Кардиф, но българинът получи контузия.

В началото на седмицата от екипа на Пулев обявиха, че преглед с ехограф в Берлин е установил, че 36-годишният българин има разкъсване в един от гръдните мускули, които водят към мишницата на дясната ръка.

Пред британския ежедневник "Метро", 27-годишният Джошуа обясни, че е играл с по-сериозни травми.

"Ако знаехте моите контузии по време на тренировъчните лагери..Имах треска, когато трябваше да изляза срещу Доминик Брийзъл, а рамото ми беше наранено по време на лагера. На боксьорите им се случва често, защото натоварванията са големи. Две седмици преди мача ми с Кличко трябваше да ходя на тайландски масаж, но там получих нова травма – крампа на гърба, защото ме разтегна прекалено много", каза Джошуа.

Световният шампион обясни пред изданието, че е ходил "прегърбен на две", но е продължил подготовката си за двубоя и се е бил въпреки трудностите.

"Срещу Майкъл Спрот има фрактура на гърба, но не съм казвал и не съм се оплаквал", каза Джошуа.

Британецът добави, че е "ядосан" от решението за отменения мач и смяната на противника, след като той ще се боксира с Карлос Такам. "Не разбирам как може да се готвиш толкова много за един мач и накрая една дреболия да те откаже".

Часове по-късно един от треньорите на Кубрат Пулев Борислав Бояджиев беше гост в студиото на БиТиВи. Той обясни, че българинът не се е отказал да се бие, а физическото му състояние не му позволява да излезе на ринга.

"Чисто професионалното отношение на Кубрат към спорта не би трябвало да му позволи да излезе по този начин на ринга, защото след това никой няма да го пита дали е бил контузен, а той няма да бъде на 100% готов. Когато става въпрос за мач за световната титла, това е безкрайно важно", каза Бояджиев.

Според него настоящият съперник на Джошуа Такам, който е трети в ранглистата на IBF излиза на ринга само заради парите.

"Самият Кубрат нееднократно ми е казвал, че не иска да вземе парите, а световната титла. Това са различни неща. Този, който иска да вземе парите, го видяхме - Карлос Такам. Договорът беше подписан за час и половина. Такива Такамовци има много", заяви Бояджиев в студиото на "120 минути".

Дневник