Григор Димитров ще играе срещу австрийския квалификант Денис Новак в първия кръг на турнира от ATP 500 във Виена. Двамата ще се срещнат във вторник, като по-късно днес ще бъде обявен началният час на мача.

Димитров и Новак ще играят за пръв път един срещу друг. 24-годишният австриец е 284-и в ранглистата, а най-високото му класиране е 195-о място през юли 2016 г. Новак участва основно във фючърс турнири, където има 23 титли.

Димитров е трети в схемата в дебютното му участие в турнира с награден фонд 2.6 милиона евро. Българинът попадна в долната половина, където водач е вторият поставен Доминик Тийм.

При успех в първия кръг Димитров ще срещне Давид Ферер или Кайл Едмънд. Най-високопоставеният евентуален съперник на хасковлията на четвъртфинал е Сам Куери (6).

В горната половина е победителят от мастърсите в Рим и Канада Александър Зверев, който е и водач в схемата. Там са още полуфиналистът от US Open Пабло Кареньо Буста (4), Джон Иснър (5) и Жо Вилфред Цонга (8).

Българският тенисист се доближи до рекордното седмо място в световната ранглистата. Той прибави 60 точки след загубения финал в Стокхолм от Хуан Мартин Дел Потро. Димитров е осми, но е само на 115 точки от Новак Джокович, който пропуска турнирите до края на сезона заради контузия.

Дневник